PRACTICE TAPE

Spletni tečaji cajona

CAJON TEČAJ ZA OTROKE

PREDNOSTI TEČAJA:

 • Tečaj je primeren za otroke od približno 5. do 9. leta

 • Tečaj vsebuje 29 video posnetkov v skupnem trajanju več kot 60 minut

 • Tečaj ni časovno omejen

 • Dodatne naloge za boljši napredek

CAJON – OSNOVE, NAČINI IGRANJA, RITMI IN SHAKER

PREDNOSTI TEČAJA:

 • Tečaj je namenjen samostojnemu učenju

 • Tečaj vsebuje 36 video posnetkov, 11 prilog (pdf) in 28 koristnih povezav

 • Tečaj ni časovno omejen

 • Domače naloge

NADALJEVALNI CAJON TEČAJ

PREDNOSTI TEČAJA:

 • Tečaj je namenjen samostojnemu učenju

 • Tečaj vsebuje 42 video posnetkov, 20 prilog (pdf) in 26 koristnih povezav

 • Tečaj ni časovno omejen

 • Domače naloge

Jaka Strajnar

IZJAVE ZADOVOLJNIH UDELEŽENCEV

Kaj so o delavnicah, seminarjih, team buildingih povedali naši udeleženci.

Spletni tečaj cajona je bila odlična izkušnja, saj so bile lekcije prilagojene mojemu predznanju in postopno načrtovane. Skozi izmenjavo videoposnetkov mentor ves čas pozorno spremlja in opozarja tudi na najmanjše napake, ter predlaga načine, kako jih odpraviti. Zelo dobra in pomembna izkušnja v procesu učenja je tudi uporaba ritmov v praksi. Mentor po vsakem osvojenem ritmu ali prehodu predlaga glasbo, s katero osvojeni ritem/prehod preizkusiš. Tečaj toplo priporočam vsem, ki bi si želeli naučiti igranja cajona.

Lucija

Ideja o tečaju v svojem lastnem stanovanju, v udobnih oblačilih in ob uri, ki si jo sama določim, je vsekakor sodobna in praktična. Posnetek lekcije lahko poslušam večkrat, kjerkoli in kadarkoli. Hkratno gledanje in poslušanje igranja mentorja ter opazovanje notnega zapisa pa omogoča hitrejše napredovanje. Odštevalnik časa je sicer na trenutke stresen, vendar hkrati spodbuja in krepi željo po boljšem igranju. Nekaj več težav mi je povzročalo le snemanje, vendar sem se tudi tega navadila. Pohvalila bi hiter mentorjev odziv na morebitne težave pri snemanju ali igranju, prijetne spodbude ter dodatne vaje, ko se mi je porodila kakšna nadgradnja ali sem se želela posvetiti še kakšnemu ritmu.

Čestitke vsem za čudovit tečaj. mentorju želim veliko uspehov pri nadaljnjem delu ter veliko pridnih učencev. Vsem nam pa čim več užitkov ob tem preprostem in uporabnem cajonu.

Mojca

Zdi se mi, da je platforma dobro narejena, saj omogoča učencu veliko prilagodljivosti pri tem, kdaj bo določeno vajo opravil. Naloge učitelja so bile zanimive, poleg tega je upošteval dodatne želje in pripravil vaje za igranje s cabaso. Tekom tečaja sem se veliko naučil in dobil dodatno motivacijo za igranje.

Andrej

Pri Jaki sem pred leti opravil krajši tečaj, vendar sem sčasoma vse manj igral – predvsem zaradi vseh stvari, ki so imele prednost pred “kahonanjem”. Rabil sem “puš” nekoga, ki me bo usmerjal in nadziral pri igranju. Jaka mi je predstavil svojo idejo šole aktivnega učenja preko aplikacije. Točno to je tisto, kar sem potreboval.

Jaka me aktivno usmerja, korigira in vzpodbuja. Glede na predznanje določi program in ga sproti prilagaja. S takšnim načinom učenja igranja sem zelo zadovoljen, saj lahko urnik prilagajam po svoje.

Martin