SESTAVIM, POBARVAM IN IGRAM

Cilj Projekta cajon je medpredmetno povezovanje v osnovnih šolah, in sicer med predmeti tehnike in tehnologije, likovne umetnosti in glasbene umetnosti, …

NA KRATKO O PROJEKTU CAJON

Projekt cajon je vseslovenski projekt. Gre za medpredmetno povezovanje v osnovnih šolah, in sicer med predmeti tehnike in tehnologije, likovne umetnosti in glasbene umetnosti (ali ustreznih izbirnih predmetov).

Učenci pri urah tehnike in tehnologije cajone sestavijo ali izdelajo, pri urah likovne umetnosti jih pobarvajo in okrasijo, pri urah glasbene umetnosti spoznajo osnovno tehniko igranja, izvajajo različne enostavne in moderne ritme, tvorijo ritmične spremljave različnim pesmim, muzicirajo, improvizirajo in tako širijo svojo kulturno glasbeno razgledanost.

Vse naštete stopnje izdelave je seveda možno realizirati tudi preko različnih izbirnih predmetov (odvisno od posamezne šole in števila učencev).
V sredo, 17. aprila 2019, smo v OŠ Cvetka Golarja pripravili zaključno srečanje vseh sodelujočih osnovnih šol. Pri Projektu cajon je sicer sodelovalo 25 osnovnih šol, srečanja pa se je udeležilo 14 šol iz cele Slovenije. Na srečanju so skupine predstavile svoje glasbeno ustvarjanje s cajoni. Izbrali smo tudi najbolj izvirno okrašene cajone. Za konec pa smo izvedli skupinsko skladbo Cajonomanijo (napisal sem jo prav za to priložnost), pri kateri je sodelovalo več kot 190 učencev.

Projekt Cajon se bo izvajal tudi v šolskem letu 2019/20.

Razpis si lahko prenesete TUKAJ.

Prijavi skupino

GALERIJA UTRINKOV PROJEKTA CAJON 2018/19

PRIJAVA

Na Projekt cajon se prijavite spodaj.

Dovolim pošiljanje mojih podatkov (GDPR uredba).*
Obrazec bo poslal vaše podatke na kontaktni naslov spletne strani. Podatke potrebujemo, da vam lahko odgovorimo na vaše povpraševanje. Vaših podatkov za druge namene ne obdelujemo ter jih ne posredujemo tretjim osebam.

Sem ambasador svetovno znane blagovne znamke cajonov Schlagwerk, ki jih v Sloveniji zastopajo:

Melodija glasbila d.o.o.
glasben iatelje
hartman - vse za glasbo in o glasbi