FANTASTIČNI ORKESTER

Avtor: Jaka Strajnar

NA KRATKO O KNJIGI

Knjiga vsebuje več kot sto vzorcev, ki jih izvajamo z lastnimi inštrumenti in šolskimi potrebščinami.

Vzorce v knjigi se lahko izvaja na najrazličnejših mizah v šoli ali doma. Z dosledno uporabo vsebin v tej knjigi boste lahko dosegli izjemne rezultate tudi na področju otrokovih motoričnih spretnosti in glasbenih dispozicij. Bodite vztrajni in ustvarjalni!

Knjiga je razdeljena na številna poglavja in v vsakem poglavju je predstavljen določen predmet ali del telesa, ki ga uporabljamo pri igranju, npr. Roke, Zvezek, Svinčnik in ravnilo …

Vsako poglavje je razdeljeno na tri težavnostne stopnje:

OSNOVE – začetna stopnja: tukaj so prestavljene osnovne tehnike igranja in začetni lahki vzorci, namenjeni otrokom za uvodno spoznavanje z določenim inštrumentom. Vzorci so v tem poglavju zapisani v tabeli.

KORAK NAPREJ – nadaljevalna stopnja: tukaj so predstavljeni nadaljevalni vzorci (tudi daljši vzorci in ritmi) ter nove tehnike igranja, ki se jih lahko vključi v izvajanje. Vzorci so v tem  poglavju zapisani v tabeli in z notnim zapisom.

STOPNICA VIŠJE – nadgradnja: tukaj so predstavljeni daljši enoglasni in dvoglasni vzorci ali kombinacija vzorcev, ki sestavljajo potek daljših skladb, v katere se lahko vključuje tudi improvizacijo. Vzorci so v tem  poglavju zapisani z notnim zapisom.

Na spletu se nahajajo tudi videoposnetki vseh vzorcev iz knjige in glasbeni predlogi ob katerih lahko izvajate vzorce.

Knjiga je v pripravi in bo izdana v poletnih mesecih 2020.

Informacije e-mail: [email protected] ali telefon 031 511 339 (Jaka Strajnar).

PRIMERI

NAROČI KNJIGO

Vas zanima knjiga? Izpolni spodnji obrazec.

Dovolim pošiljanje mojih podatkov (GDPR uredba).*
Obrazec bo poslal vaše podatke na kontaktni naslov spletne strani. Podatke potrebujemo, da vam lahko odgovorimo na vaše povpraševanje. Vaših podatkov za druge namene ne obdelujemo ter jih ne posredujemo tretjim osebam.

Sem ambasador svetovno znane blagovne znamke cajonov Schlagwerk, ki jih v Sloveniji zastopajo:

Melodija glasbila d.o.o.
glasben iatelje
hartman - vse za glasbo in o glasbi