RITMIČNO-MELODIČNE DEJAVNOSTI IN MEDPREDMETNO POVEZOVANJE V OSNOVNI ŠOLI

Spletno individualno strokovno izobraževanje za učitelje razrednega pouka

OGLEJTE SI PREDSTAVITVENI VIDEO

POTEK IZOBRAŽEVANJA:

 • Izobraževanje poteka v obliki štirih lekcij preko slovenske platforme Practice Tape, na kateri ima vsak udeležencev svoj profil.
 • Vsak teden se udeležencem aktivira ena lekcija z gradivom (videi in besedila). Datumi aktivacij lekcij so navedeni spodaj v razpredelnici.
 • Na podlagi prejetih lekcij udeleženci oblikujejo učno pripravo in jo v roku enega tedna pošljejo predavatelju.
 • Od predavatelja udeleženci prejmejo povratne informacije in napotke, ki služijo kot nadgradnja priprave in dodatna pomoč pri uporabi in preizkušanju novih dejavnosti z učenci.
 • Izobraževanje ne poteka v živo preko Zooma, Skypa … Udeleženci tako niso vezani na določeno uro.

PREDNOSTI:

 • individualni pristop: vse povratne informacije in napotki predavatelja se nanašajo le na razred, ki ga poučujete

 • rok za oddajo priprav je en teden – tako si sami razporejate čas

 • predstavljene dejavnosti krepijo razvoj otrokove koordinacije in koncentracije

 • pridobljeno snov lahko uporabite za različne nastope, predstavitve staršem ali za kratko sprostitev

 • do vseh gradiv lahko dostopate tudi po končanem izobraževanju

ZAKLJUČEK:

 • Na koncu boste prejeli potrdilo o opravljenem izobraževanju.
 • S potrdilom lahko uveljavljate 0,5 točke za napredovanje v nazive strokovnih delavcev v vzgoji in izobraževanju.

DATUMI IN VSEBINA IZOBRAŽEVANJA:

Izobraževanje poteka v štirih sklopih (v skupnem trajanju najmanj 8 pedagoških ur). Lekcije z gradivom (videi in besedila) bodo udeležencem aktivirane na spodnje datume:

DATUMI LEKCIJA VSEBINA
9. 1.

2023

1. Osnovna tehnika igranja na lastne inštrumente in kombinacija s petjem, praktična predstavitev uporabe lastnih inštrumentov z namenom krepitve otrokove koordinacije in koncentracije.
16. 1.

2023

2. Izvajanje osnovnih ritmov v kombinaciji s petjem in ob predvajanju glasbenih posnetkov, uporaba lastnih inštrumentov pri predmetih slovenščina, matematika …, prenos tehnike igranja na cajon in druga tolkala.
23. 1.

2023

3. Nadgradnja osnovne tehnike igranja na lastne inštrumente in kombinacija s petjem, izvajanje ritmičnih spremljav ob predvajanju glasbenih posnetkov, uporaba lastnih inštrumentov pri predmetu angleščina.
30. 1. ali 6. 2. 2023 4. (Datum aktivacije je odvisen od zimskih počitnic v vaši regiji). Predstavitev glavnih aktivnosti z nadgradnjami, osnove individualne in skupinske improvizacije, predstavitev vzorca nastopa.

Spletno izobraževanje bom vodil Jaka Strajnar, akademski glasbenik tolkalec in profesor tolkal.

Informacije na e-mail: [email protected] ali na 031 511 339.

Prijavite se tukaj

Cena izobraževanja (na udeleženca): 99 € + DDV

Za 5 in več udeležencev (z istega zavoda): 89 € + DDV

Za 10 in več udeležencev (z istega zavoda): po dogovoru

Število udeležencev je omejeno.

Prijave so odprte do petka, 6. 1. 2023, oz. do zapolnitve mest.

Prijavite se tukaj

OGLEJTE SI UTRINKE Z IZOBRAŽEVANJA

MNENJA UDELEŽENCEV

Z vašimi idejami, ki sem jih uporabila pri pouku, učenci uživajo v urah glasbene umetnosti, popestrili pa smo tudi izrekanje pesmi, izštevank… Uporaba telesnih tolkal in aktivnosti povezne z njimi so naredile pouk zabavnejši, bolj živahen in predvsem aktiven.
Hvala za vaše odlične in uporabne ideje! Se že veselim vašega nadaljevalnega seminarja.

Branka J.

Kljub začetnim resnim pomislekom, ali bom brez vsakršne glasbene izobrazbe kos vašim aktivnostim, sem se prijavila na vaše izobraževanje. Že po 1. lekciji odločitve nisem obžalovala. Tekom celotnega izobraževanja sem med aktivnim pridobivanjem znanja tudi uživala. Vaša predstavitev je izjemno nazorna, zanimiva in aktualna. Prikazane ideje so odlična popestritev pouka in jih bom z veseljem uporabila.
Najlepše se vam zahvaljujem za posredovano znanje, ideje, vse koristne napotke ter posledično motivacijo za delo vnaprej.

Mateja P.

Ob zaključku seminarja, bi rada povedala, da že dolgo nisem od kakšnega seminarja odnesla tako veliko konkretnih stvari, ki sem jih lahko sproti preverjala v razredu in tudi pri pevskem zboru. Hvala za vašo nazorno predstavitev vsebin, za polno idej, ki ste jih delili z nami. Všeč mi je bilo, da je bil seminar razdeljen na štiri dele in v pravem časovnem razmaku. Verjamem, da bi bilo v živo še bolje. Najprej sem bila malo skeptična, kako bomo to potekalo na daljavo, a je uspelo. Hvala tudi za vaše spodbudne komentarje priprav in za še dodatne ideje.

Melita Č.

Hvala za vse lekcije! Tudi tokrat veliko idej, ki jih bom sigurno uporabila v razredu.
Bolj se sprašujem kako si organizirati delo, da konstantno delaš na pridobljenemu znanju in to ne gre v pozabo. Velikokrat je ogromno začetnega navdušenja in zagnanosti, potem te pa to sledenje letnemu delovnemu načrtu, ciljem in dodatnim obveznostim v šoli pahne ponovno nazaj v tisto “kar moraš” delati. Potem pa ponovno potrebuješ eno izobraževanje, da se zaveš da ni samo LDN tisti najpomembnejši. HVALA!

Odgovor: Do vseh lekcij boste lahko dostopali tudi po končanem izobraževanju. Tako si boste hitro osvežili spomin in dobili nove ideje za nadgradnjo aktivnosti, ki jih že izvajate z učenci …

Staša B.